fbpx

Igor Munteanu anunță crearea unui nou proiect politic: Oamenii cer coeziune socială și unitate națională

Ex-ambasadorul Republicii Moldova la Washington și fostul președinte al Comisiei parlamentare de control a finanțelor, Igor Munteanu, anunță crearea unui nou proiect politic – Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) – un partid ce se poziționează drept de centru-dreapta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Acest proiect este pregătit de mult timp, dar am considerat că în această săptămână vom ajunge la fructificarea echipei pe care o vedeți, precum și personalități și persoane din spațiul public care se vor alătura acestui efort care se vor alătura în ziua de 5 noiembrie, atunci când va avea loc Congresul de constituire”, a declarat Igor Munteanu în cadrul unui briefing de presă

Potrivit fostul președinte al Comisiei parlamentare de control a finanțelor, formațiunea își propune „să pună capăt risipei banilor publici și dictaturii birocrației”.

„Vrem un stat cu reguli clare, pentru oameni. Credem că Moldova are toate resursele pentru ca oamenii să trăiască fericiți acasă. Bunăstarea să fie blazonul moldovenilor”, a relatat ex-ambasadorul R. Mooldova.

Acesta a adăugat că CUB garantează aderarea completă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în 2030, dar și crearea unor spații comune integrate cu România ceea ce va spori potențialul și instituțiile celor două state într-un proiect de unitate națională care să asigure idealului nostru recunoaștere internațională.

„În economie, CUB va garanta deschiderea locurilor de muncă, dezvoltarea economică durabilă, descentralizarea efectivă a puterii de stat și politici de bunăstare, politici așteptate de fiecare cetățean al R. Moldova în care clasa de mijloc va putea crea fără a se teme de abuzuri și a căuta protecție din partea partidelor politice, bucurându-se de reguli clare, de mediul prietenos de afaceri, făcând din R. Moldova o grădină îngrijită în care pot intra investițiile, tehnologiile și educația de calitate”, a adăugat Munteanu.

De asemenea, CUB „va garanta o justiție dreaptă și efectivă, instituind un sistem de verificare și monitorizare a veniturilor și integrității celor care reprezintă statul și ne reprezintă pe noi, ceea ce va permite selectarea angajaților pe criterii meritocrației adevărate, educându-i să fie decenți, să fie dedicați interesului public, să fie competenți, dar și să primească salarizarea pe care o merită din partea statului”.

Articole asemănătoare

Back to top button