fbpx

Ultimii opt cetățeni ai R. Moldova, care au solicitat asistența în evacuare din Fâșia Gaza, au părăsit teritoriul

Ultimii opt cetățeni ai Republicii Moldova care se aflau în Fâșia Gaza au reușit să părăsească zona și se află acum în îngrijirea funcționarului consular din Egipt. Evacuarea a fost parte a eforturilor coordonate între autoritățile moldovene și cele egiptene, iar cei opt cetățeni se află în siguranță în Egipt, conform anunțului făcut de ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ultimii opt cetățeni ai R. Moldova, care au solicitat asistența în evacuare din Fâșia Gaza, au părăsit teritoriul Fâșiei și sunt la moment în îngrijirea funcționarului consular din Egipt.”, a spus ministrul.

Nicu Popescu a subliniat colaborarea excelentă dintre autoritățile moldovene și cele române în această operațiune de evacuare.

Ministrul afacerilor externe a informat că discuții sunt în desfășurare pentru aducerea mai multor companii aeriene din Israel pe piața din Republica Moldova, în vederea creșterii numărului de curse aeriene. Astfel, se planifică includerea a trei noi companii aeriene, inclusiv una de stat, pentru a diversifica și optimiza opțiunile de transport aerian între cele două țări.

Articole asemănătoare

Back to top button