fbpx

Țîcu, despre decizia SUA în privința lui Plahotniuc: „Goodbye, Vlad, de tine se vor ocupa rușii”

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu susține că, după ce SUA au anunțat sancțiuni împotriva fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, și familiei sale, PDM ar trebui să se așeze la masa de negocieri cu Blocul ACUM, pentru a prelua puterea în Republica Moldova, dacă membrii partidului nu doresc să aibă „aceeași soartă ca și ex-președintele lor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Plahotniuc a fost un personaj de circumstanță, tolerat de americani și europeni pentru că a jucat (sau a mimat), uneori în serios, cartea anti-rusească, inclusiv prin obstrucționarea lui Dodon. Asta l-a ținut pe Domnul Pi în funcție o perioadă, pentru că realpolitik-ul se bazează pe pragmatism: ținea omul situația sub control în stat și pe ruși în afară lui. De asta i-au fost indiferente zecile de proteste și de sutele de mii de oameni pe care le-am adunat la marile adunări din Chișinău și din țară ca să-l dăm jos. Atunci americanii n-au ascultat nici de Maia Grigorievna (n.r. Maia Sandu), nici de Andrușa (n.r. Andrei Năstase)”, comentează parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Octavian Țîcu mai scrie că misiunea lui Plahotniuc este încheiată, iar americanii ar fi decis acum să-l „trădeze” rușilor: „Misiunea lui Plahotniuc este încheiată și el, asemeni unui prezervativ politic, este aruncat la coșul de gunoi al istoriei. El nu și-a îndeplinit rolul pentru care a fost protejat, nu mai are nicio influență asupra PDM și orice asociere cu el este nocivă pentru americani. Goodbye, Vlad, de tine se vor ocupa rușii”, a subliniat deputatul.

Potrivit politicianului, decizia SUA nu-l privește pe președintele moldovean, ci pe „băieții din PDM”, care dacă vor rămâne în alianță cu Dodon și vor permite intrarea Moscovei în Moldova definitiv, vor avea, potrivit lui, soarta lui Plahotniuc. „Ați ciordit bani europeni și americani, domnilor democrați? Și acum vreți să vă salvați cu socialiștii și Rusia? Pe toți vă așteptă interdicții și sancțiuni din parte SUA, UE și României. Unde veți pleca? Clar că Diacov va pleca la „drujii de la Lubeanka”… dar voi? Voi unde veți pleca?”, a mai adăugat Octavian Țîcu.

Citiți și: Vlad Plahotniuc, declarat indezirabil în SUA. Anunțul făcut de secretarul de stat american

Năstase și Sandu, după ce SUA au anunțat sancțiuni în privința lui Plahotniuc: „Cine credea anul trecut că va ajunge aici?”

Articole asemănătoare

Back to top button