fbpx

surse | Pandemia nu e obstacol pentru conaționalii care vor să ajungă în Italia? Moldovenii ar achita cel puțin 50 de euro pentru a omite controalele legate de COVID-19 la vamă

Presa italiană relatează că moldovenii ar ajunge la Roma fără a trece controalele legate de virusul COVID-19. Portalul ilgiornale.it relatează, cu referire la cotidianul La Repubblica, că aceștia ar pune la vamă cu UE bancnote în pașapoarte pentru a ajunge în Uniune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Transportatorii ar publica anunțuri pe rețelele de socializare, ar distribui pliante și cărți de vizită pe care sunt indicate datele de contact din Italia și Moldova, dar și ilustrate itinerariile. Autocarele din țara noastră ajung în Piazza Tarantelli din Roma, iar de acolo mai multe persoane iau trenul sau sunt deja așteptate de mașini și nu trec nici un fel de control, relatează jurnaliștii italieni.

Surse ale publicației italiene La Repubblica susțin că autocarele pleacă spre Uniunea Europeană pe la vama Giurgiulești. Acolo, pentru a nu avea probleme legate de verificările legate de pandemie, conaționalii le-ar lăsa ofițerilor de la frontieră cel puțin 50 de euro între paginile pașapoartelor, iar suma ar putea fi diferită în funcție de situație.

Precizăm că, în iulie, oamenii legii au anunțat că doi polițiști de frontieră și doi șoferi care efectuau curse Moldova – Italia sunt cercetați penal pentru falsificare certificatelor care indică faptul că pasagerii nu ar avea coronavirus. Atunci, ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la punctele de trecere ale frontierei Giurgiulești-Galați și Leușeni-Albița.

Potrivit dosarului, transportatorii ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager pentru a-i asigura ieșirea şi revenirea în țară, fără a fi plasat în carantină pentru 14 zile. Aceștia ar fi susținut că ar avea influenţă asupra grănicerilor şi că îi pot determina să permită traversarea frontierei cu paşaport biometric, iar la revenire să nu indice în fişa epidemiologică obligativitatea autoizolării.

 

Articole asemănătoare

Back to top button