fbpx

studiu | Numărul tinerilor care suferă de stres sau anxietate a crescut: Ce motive oferă experții

Numărul tinerilor din Marea Britanie care suferă de stres sau anxietate a crescut, potrivit unui nou studiu. Rezultatele studiului arată că unul din cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani a declarat că a experimentat stări de anxietate, la sfârșitul anului 2022, comparativ cu aproximativ unul din șapte în 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetarea arată că nivelul de stres sau anxietate au crescut la toate grupele de vârstă, cu excepția celor de peste 65 de ani. Experții spun că printre motivele acestei creșteri sunt pandemia, costul vieții și criza din domeniul sănătății, scrie AlephNews.

Dr. Leonie Brose, de la King’s College London, spune că: „În ultimii trei ani, am asistat la o serie de evenimente fără precedent care pot fi considerate a contribui la o înrăutățire a sănătății mintale a oamenilor – o pandemie, o criză a costului vieții și o criză a asistenței medicale.”

Sondajul a fost realizat între aprilie 2020 și decembrie 2022 și a implicat în total aproximativ 51.800 de tineri.

În fiecare lună, un nou grup de tineri a fost întrebat cât de des în ultimele 30 de zile au experimentat o serie de sentimente negative, cum ar fi lipsa de valoare sau lipsa de speranță, sentimentul de nervozitate sau a fost foarte deprimat.

Articole asemănătoare

Back to top button