fbpx

studiu | Care este riscul de transmitere a virusului COVID-19 în timpul unei călătorii cu avionul?

În luna martie, înainte ca purtarea măștilor să devină o rutină, mai mulți turiști germani infectați cu noul coronavirus au petrecut mai bine de patru ore într-un avion cu alți pasageri, însă au contaminat doar două persoane. Aeronava se întorcea din Israel. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii au studiat cazul și au subliniat că rata de transmitere a virusului s-a dovedit a fi mult mai mică decât se așteptau. Menționăm că niciunul dintre pasageri nu purta mască de protecție.

Pe 9 martie, zborul Tel Aviv-Frankfurt, cu o durată de patru ore şi 40 de minute, a avut 102 pasageri la bord, inclusiv un grup de 24 de turişti. După ce au primit informaţii despre faptul că grupul a intrat în contact cu un administrator hotelier din Israel contaminat cu noul coronavirus, autorităţile germane au decis să îi testeze pe cei 24 de turişti la sosirea lor la Frankfurt. Şapte dintre aceştia au prezentat rezultate pozitive la testul pentru depistarea noului coronavirus.

Patru-cinci săptămâni mai târziu, cercetătorii au contactat ceilalți 78 de pasageri, dintre care 90% au răspuns. După ce aceştia au fost chestionaţi şi mai mulţi au fost testaţi, au fost descoperiţi doi pasageri infectaţi, cel mai probabil în timpul zborului – două persoane care avuseseră locuri vizavi de cele şapte cazuri iniţiale, de cealaltă parte a culoarului.

Potrivit cercetătorilor, raza de contaminare în cazul infecțiilor obișnuite este două rânduri înainte și două rânduri în spatele persoanei bolnave. Totuși, în mod surprinzător, o persoană care a stat pe acelaşi rând (locul 44K), imediat în faţa celor doi turişti infectaţi (locurile 45J şi 45H) nu a fost infectată, scrie presa străină.

Articole asemănătoare

Back to top button