fbpx

Stoianoglo cere de la Slusari așa-numita listă a beneficiarilor jafului bancar. PG: „Raportul Kroll nu conține un astfel de document”

Procuratura Generală insistă asupra faptului că raportul Kroll II nu conține lista beneficiarilor finali ai furtului miliardului. În acest sens, șeful PG, Alexandr Stoianoglo, a cerut respectivul document de la preşedintele comisiei parlamentare de anchetă, Alexandru Slusari, care a confirmat anterior existența acestuia. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ținem să precizăm că anexele ridicate ale raportului nu conţin un document cu denumirea „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali. În acest sens, procurorul general a expediat în adresa vicepreședintelui Parlamentului, preşedintelui Comisiei de anchetă „Cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare”, Alexandru Slusari, un demers prin care a solicitat remiterea către PG a listei beneficiarilor finali, existenţa căreia a fost confirmată de unii deputaţi”, se arată într-un comunicat al instituției.

PG informează că raportul detaliat Kroll II şi anexele acestuia, realizate la solicitarea Băncii Naţionale a Moldovei, au fost ridicate de către Procuratura Anticorupţie la 22 martie 2018. La rândul său, PA a solicitat de la BNM să dispună verificarea informaţiei conţinute în raport, în limita competenţelor stabilite prin lege, cu remiterea acestor rezultate în adresa Procuraturii.

Citiți și: Stoianoglo și Slusari au vorbit despre furtul miliardului în cadrul unei întrevederi private. Procurorul general a cerut „să nu fie atras în jocuri politice”

video | Ancheta privind jaful bancar nu merge în direcția corectă? Suspiciunile lui Stoianoglo și numele celor patru procurori care se ocupă de dosar

doc | A fost publicată lista beneficiarilor fraudei bancare, despre care Stoianoglo susține că nu există. Ce zice Slusari despre autenticitatea acesteia?

video | Stoianoglo susține că rapoartele Kroll nu conțin numele beneficiarilor furtului miliardului. Slusari, gata să facă publică lista

Articole asemănătoare

Back to top button