fbpx

doc | A fost publicată lista beneficiarilor fraudei bancare, despre care Stoianoglo susține că nu există. Ce zice Slusari despre autenticitatea acesteia?

În timp ce procurorul general Alexandr Stoianoglo declară că rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 nu conțin numele beneficiarilor finali ai jafului din sistemul bancar, iar președintele Comisiei parlamentare care a anchetat furtul miliardului, Alexandru Slusari, susține că Stoianoglo fie nu a citit documentele, fie minte, în presă au apărut listele respective cu persoanele presupuse a fi implicate în devalizarea băncilor.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cotidianul.md a obținut mai multe file din raportul Kroll 2, în care apar nume cunoscute pe arena politică de la Chișinău: Vlad Plahotniuc, Ilan Shor, Vlad Filat, Marina Tauber, Reghina Apostolova, dar și persoane apropiate acestora.

Potrivit sursei citate, Alexandru Slusari a confirmat autenticitatea documentelor.

Ieri, procurorul general Alexandr Stoianoglo declara că rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 nu conțin numele beneficiarilor furtului miliardului. Mai mult decât atât, acesta spune că ancheta va porni de la zero și că în următoarele patru- cinci luni investigațiile vor fi reluate.

Deputatul PPDA, președinte al Comisiei parlamentare care a anchetat devalorizarea celor trei bănci, Alexandru Slusari, l-a contrazis pe noul procuror general, arătându-și disponibilitatea de a publica numele beneficiarilor finali, chiar și cu prețul unui dosar penal pe numele său.

Articole asemănătoare

Back to top button