fbpx

video | Stoianoglo susține că rapoartele Kroll nu conțin numele beneficiarilor furtului miliardului. Slusari, gata să facă publică lista

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 nu conțin numele beneficiarilor furtului miliardului. Mai mult decât atât, acesta spune că ancheta va porni de la zero și că în următoarele 4-5 luni investigațiile vor fi reluate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mai devreme am văzut din presă că avem rapoartele Kroll 1 și Kroll 2, astfel am crezut că în aceste documente sunt date precise. Însă, după ședința CSS am înțeles că, de fapt, nu este nimic despre numele beneficiarilor furtului miliardului”, a comunicat procurorul general.

Întrebat când vom afla numele celor care se fac vinovați de jaful bancar, Stoianoglo declară că „e greu de răspuns la această întrebare”.

Video: Unimedia

Declarația lui Alexandr Stoianoglo l-a nemulțumit pe deputatul PPDA, președinte al Comisiei parlamentare care a anchetat devalorizarea celor trei bănci, Alexandru Slusari, potrivit căruia, în ultimele luni s-a avansat foarte mult în ceea ce privește ancheta respectivă.

„Procurorul General continuă să mă decepționeze. Când dânsul susține că raportul Kroll 2 nu conține numele, eu pot presupune trei versiuni de origine a acestei afirmații pripite. Sau domnul Stoianoglo deloc n-a citit raportul Kroll 2. Sau el a citit doar raportul Kroll 2 și nu a făcut cunoștința cu Confidential Working Papers Part I și Part II. Sau dânsul minte. În orice caz, după mine, asemenea declarații, după 4 luni de activitate a Comisiei parlamentare de anchetă și după publicarea unor articole în presă, care în mare parte au fost veridice, nu aduc valoarea adăugată noului procuror”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, deputatul spune că este gata să publice numele beneficiarilor, dacă Stoianoglo nu ar fi reușit să se informeze la acest capitol.

„Am semnat un acord de confidențialitate cu BNM de nepublicare și nu am acceptul celorlalți membrii ai comisiei. Însă am pronunțat numele de acolo. Dacă Stoianoglo nu va recunoaște că raportul conține nume, voi fi nevoit să public aceste pagini cu indicarea persoanelor concrete, chiar și cu prețul unui dosarul penal. Există raportul Comisiei cu indicarea numelor principale. Pănă acum nimeni nu a pus la îndoială acest raport. Dacă va fi nevoie, voi publica paginele respective. În afară de Plahotniuc, Filat și Șor sunt indicați acolo și oameni din anturajul lor”, a adăugat Slusari.

Amintim că, în octombrie curent, Comisia de anchetă parlamentară a făcut public raportul cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Moldova și investigării fraudei bancare. Comisia a recomandat atunci președintelui Parlamentului demiterea din funcție a doi viceguvernatori ai Băncii Naționale, iar Procuraturii Anticorupție – deschiderea unor anchete penale împotriva unor membri ai fostelor guverne și conducerii BNM.

Articole asemănătoare

Back to top button