fbpx

video | Ancheta privind jaful bancar nu merge în direcția corectă? Suspiciunile lui Stoianoglo și numele celor patru procurori care se ocupă de dosar

Alexandr Stoianoglo spune că are suspiciuni în privința faptului că ancheta în dosarul fraudei bancare a fost efectuată corect. Despre aceasta procurorul general a comunicat în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am o întrebare foarte importantă către domnul Morari pe acest subiect. Ce acțiuni s-au întreprins pe parcursul a cinci ani în dosarul jafului bancar? Bine că a apărut acum un Iachimovschi și un grup de anchetatori, care în ultimele cinci luni s-au activizat, dar eu nu am văzut acțiuni concrete. Mai mult decât atât, am suspiciuni că investigațiile în acest dosar au mers pe o direcție greșită. Am primit informații în această săptămână că ne ocupăm nu cu ceea ce ar trebui”, a declarat șeful Procuraturii Generale.

Potrivit lui Stoianoglo, dosarul privind furtul miliardului este unul de-a dreptul complex și ține nu doar de creditele neperformante, acordate în acea perioadă, dar vizează și garanțiile Guvernului, activitatea administratorilor celor trei bănci devalizate și, nu în ultimul rând, acțiunile întreprinse sau neîntreprinse de conducerea BNM.

Totodată, procurorul general a ținut să menționeze că, dacă se va demonstra faptul că unii procurori sau ofițeri de investigații au periclitat ancheta sau nu și-au îndeplinit obligațiunile, aceștia vor trebui să răspundă conform legii.

Stoianoglo a dezvăluit că doar patru procurori investighează, în prezent, dosarul privind frauda bancară. Potrivit realitatea.md, este vorba despre Octavian Iachimovschi, conducătorul grupului, și procurorii Victor Muntean, Mariana Botezatu și Victor Cazacu. Aceștia desfășoară ancheta cu suportul a încă a opt ofițeri de investigație.

Articole asemănătoare

Back to top button