fbpx

Stiloul folosit de Maia Sandu pentru a semna cererea oficială de aderare a țării la UE, vândut la o licitație caritabilă

Pixul folosit de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a semna cererea oficială de aderare a țării la Uniunea Europeană, a fost vândut la o licitație caritabilă pentru o sumă de 6.000 de euro. S-a întâmplat în cadrul unui eveniment, găzduit de organizația non-guvernamentală „Copil, Comunitate, Familie”. Numele posesorului pixului istoric nu a fost dezvăluit, scrie moldova1.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Licitația a avut loc în cadrul balului generozității ediția a X-a, organizată de CCF Moldova împreună cu patroana Valentina Nafornița. La licitația de obiecte am avut multe obiecte de artă și nu numai, printre ele a fost și acest pix. Pixul cu care a fost semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană de Maia Sandu a fost vândut cu 6000 de euro”, a declarat pentru Moldova 1, purtătorul de cuvânt al CCF Moldova, Dan Melnic.

Cel mai scump lot a fost vândut contra sumei de 10 mii de euro. Este vorba de un manuscris semnat de maestrul Eugen Doga. Manuscrisul conține notele cu versurile din cântecul ”Țara mea” și autograful marelui compozitor.

Printre altele, au mai fost scoase la licitație: cașcaval ”Oro Nero”, trei palete vintage din anii 60, weekend la vinăria Reguta Italia, o vacanță de opt zile în Sri Lanka etc.

Astfel, în urma licitației a fost adunată suma de 41 350 euro. Fondurile colectate vor finanța programul de incluziune educațională a copiilor cu nevoi speciale, prevenirea abandonului familial.

Articole asemănătoare

Back to top button