fbpx

Sora deputatului Nesterovschi, consilieră municipală din Bălți, riscă închisoare pentru fals în acte

Un dosar penal și o diplomă falsă nu sunt un impediment pentru a ajunge în funcții publice. Dovadă este consiliera municipală din Bălți, Diana Cebanenco, sora deputatului Alexandr Nesterovschi, ambii membri ai partidului cu viziuni pro ruse – Renaștere. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Nordnews.md, Diana Cebanenco riscă ani grei de pușcărie, fiind învinuită de confecționarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false. Cu toate acestea, Cebanenco merge la ședințele Consiliului Municipal Bălți, unde votează proiecte importante pentru cetățeni.

Pe 5 noiembrie 2023, în R. Moldova au avut loc alegeri locale generale. Peste 39.000 de bălțeni au ieșit la urnele de vot pentru a-și alege noua conducere a municipiului. Cu 1.884 de voturi, Partidul Renaștere obține două mandate de consilier local, acestea fiind atribuite fostului socialist Veaceslav Jukov și Dianei Cebanenco, sora deputatului Nesterovschi, cercetat penal pentru că ar fi acceptat sprijin financiar din partea grupului criminal Șor și ar fi organizat schema ilegală de finanțare a Partidului Renaștere, un satelit al formaţiunii scoase în afara legii.

După constituirea legală а Consiliului, dar și mai multe runde de dezbateri, aleșii locali au format comisiile consultative de specialitate pentru principalele domenii de activitate, printre care și Comisia consultativă de specialitate pentru educație, activități social-culturale și sănătate publică, din care face parte și Diana Cebanenco.

„Comisia consultativă de specialitate pentru educație, activități social-culturale și sănătate publică în următoarea componență: Andrei Șciupac, Lilia Negruța, Ala Știrbu, Anna-Maria Mihailevscaia, Dmitri Galagoț, Svetlana Spatari și Diana Cebanenco”, declara Elena Grițco la ședința Consiliului Municipal Bălți din 28 noiembrie 2023.

Diana Cebanenco a intrat în gura presei acum trei ani, atunci când jurnaliștii au scris că aceasta ar fi fost angajată „pe pile” în cadrul întreprinderii de stat FEE-Nord, la cârma căreia se afla Serghei Gramma, fost consilier al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi. Pentru a fi angajată în funcția de șefă a Secției aprovizionare și transport din cadrul întreprinderii, Cebanenco ar fi prezentat și o diplomă de studii superioare.

„Asta a fost acum circa patru ani, dar atunci era pandemie și, dacă nu greșesc, documentele puteau fi recepționate nu doar în original, iar cele de peste hotare puteau fi acceptate și sub formă de copii. Respectiv, documentele erau verificate de către Departamentul de resurse umane. Această întrebare a fost abordată acum câteva luni de organele competente. Pe mine, ca fost manager al unei întreprinderi, m-au chemat în legătură cu acest subiect, dar eu nu am dreptul să evaluez autenticitatea acestei diplome deoarece nu este de competența mea”, a declarat Serghei Gramma, consilier municipal Bălți.

Citiți continuarea AICI.

Articole asemănătoare

Back to top button