fbpx

Socialistul Bolea, reclamat de o deputată la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării

Deputata PAS, Doina Gherman, a depus miercuri o plângere la Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii în legătură cu afirmația colegului său din Parlament, socialistul Vasile Bolea, care a declarat recent că ideea de „autodizolvare a Parlamentului este invenția unui autist băgată pe gât”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Copiii și adulții care suferă de autism, părinții acestora, toți cei care îngrijesc persoane cu autism merită scuze publice de la deputatul Vasile Bolea. Nu încape îndoială că în discursul său grobian a folosit cuvântul „autist” cu o conotație negativă, de batjocură pentru a-și eticheta adversarii politici, contribuind astfel la crearea unei percepții greșite și degradante cu privire la ceea ce reprezintă spectrul autist în general”, a scris parlamentară pe contul său de Facebook.

„Domnul deputat, pe lângă scuzele publice, ar mai trebui sa ia și niște lecții de toleranță și empatie. Pentru că un ales al poporului trebuie să cunoască problemele cu care se confruntă societatea, trebuie să le apere drepturile și interesele, și cel mai important trebuie să respecte cetățenii acestei țări”, a mai scris ea.

Precizăm că Vasile Bolea și-a cerut astăzi scuze pentru că a folosit expresia menționată. Deputatul susține că îi pare rău că a pomenit numele unei tulburări neurologice atunci când a vorbit despre ideea autodizolvării Parlamentului. Totodată, acesta afirmă că mesajul său a fost distorsionat.

Menționăm că, la 2 ianuarie curent, socialistul a comentat acțiunea sesizarea deputaților PAS la Curtea Constituțională pentru a afla dacă e posibilă sau nu autodizolvarea Parlamentului. În mesajul său Bolea menționase: „Iar acum pe puncte, de ce autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist băgată pe gât. În scopul realizării colaborării și controlului reciproc în procesul exercitării suveranității naționale”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button