fbpx

De la „invenția unui autist”, la scuze: Bolea regretă că a folosit numele afecțiunii când a vorbit despre autodizolvarea Parlamentului

De la „Invenția unui autist” până la scuze au fost mai multe indignări venite din partea internauților. Socialistul Vasile Bolea susține că îi pare rău că a folosit numele unei tulburări neurologice atunci când a vorbit despre ideea autodizolvării Parlamentului: „Este invenția unui autist băgată pe gât”, declarase, anterior, deputatul PSRM. Totodată, Bolea afirmă că mesajul său a fost distorsionat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am și mereu am avut empatie în raport cu oamenii care se confruntă cu anumite probleme în viață, indiferent de originea acestora… . Cunosc personal astfel de cazuri și înțeleg deplin prin ce trec, în special, părinții. În același timp, regret că o exprimare la adresa unei acțiuni politico-juridice făcută de mine a fost distorsionată, motiv pentru care adresez scuzele de rigoare familiilor și persoanelor care s-au simțit ofensate”, a scris Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook.

„Totodată, reiterez, cei care s-au adresat la Curtea Constituțională pentru a întreba dacă se poate autodizolva Parlamentul încearcă să reinventeze Constituția țării și să bage pe gât idei neconstituționale”, a mai adăugat socialistul.

Menționăm că, la 2 ianuarie curent, deputatul PSRM a comentat acțiunea parlamentarilor PAS de a întreba  Curtea Constituțională dacă e posibilă sau nu autodizolvarea Legislativului. În mesajul său Bolea menționase: „Iar acum pe puncte, de ce autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist băgată pe gât. În scopul realizării colaborării și controlului reciproc în procesul exercitării suveranității naționale…”.

ZUGO amintește că deputații PAS Mihai Popșoi, Dan Perciun și Virgiliu Pâslariuc au sesizat la 31 decembrie 2020 Curtea Constituțională. Aceștia au cerut magistraților să se expună pe marginea posiblității sau imposibilității dizolvării Parlamentului prin adoptarea de către forul legislativ a unei hotărâri cu o majoritate calificată de două treimi de voturi.

Totodată, legiuitorii vor ca Înalta Curte să se expună cu privire la modul prin care Parlamentul ar putea adopta o decizie privind auto-dizolvarea și provocarea anticipatelor.

Citește și: Parlamentul poate fi autodizolvat? Deputații PAS vor cere opinia Curții Constituționale

Precizăm că autismul este o tulburare neurologică de dezvoltare care afectează comunicarea. Potrivit ultimelor date, în Republica Moldova, circa 700 de copii sunt diagnosticați cu această afecțiune.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button