fbpx

Soarta programului „Drumuri bune” atârnă de un fir de ață. Ministrul Economiei și Infrastructurii spune că în buget sunt mai puțini bani decât se anunța

Soarta programului „Drumuri bune”, lansat de fosta guvernare, este deocamdată incertă, după ce, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a dat de înțeles că în buget sunt mai puțini bani decât se credea. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Brînzan a mai spus că pentru implementarea programului erau prevăzute două miliarde de lei, iar acum în buget sunt 950 de milioane. Legat de transparența decizională, ministrul a menționat că nu este clar cine ia deciziile, cine este gestionarul. Nu e clară nici formula după care se alocă banii.

„Am înțeles că a fost trimisă o solicitare către primari să vină cu propuneri, care și unde vor să construiască câte un kilometru de drum strategic, care să-l unească la magistrale. Au venit propuneri în sumă de patru miliarde de lei, pe când la buget am înțeles că sunt 950 de milioane”, a spus Vadim Brînzan.

Ministrul a anunțat că se va face o evaluare a programului, ca noua conducere a ministerului să se asigure că banii statului sunt cheltuiți rațional, transparent și nu se fură.

Articole asemănătoare

Back to top button