fbpx

Siegfried Mureșan susține că Moldova ar putea adera la UE până în 2030: „Este un termen real și posibil”

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan spune că Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană până în 2030. Potrivit oficialului, aceste este un termen realist și posibil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute în contextul Adunării „Moldova Europeană, în cadrul ediției speciale de la TV8. 

„Termenul 2030 este unul realist și unul posibil, dar până atunci mai sunt multe de făcut. Cel mai important e că procesul de integrare europeană al Republicii Moldova a început deja. Anul trecut, în doar patru luni de la depunerea cererii de aderare am reușit să oferim Republicii Moldova statut de țară candidat

Următorul pas trebuie să fie începerea negocierilor de aderare la UE. Eu cred că putem începe negocierile anul acesta. Moldova a primit nouă recomandări. Implementarea reformelor acasă merge bine și deodată ce acestea vor fi implementate trebuie să trecem la etapa următoare”, a declarat europarlamentarul pentru TV8.

Totodată, Siegfried Mureșan a apreciat evenimentul de astăzi din Piața Marii Adunări Naționale. El spune că a rămas impresionat de numărul cetățenilor, care s-au adunat din toate colțurile țării, pentru a scanda pentru Europa.

Articole asemănătoare

Back to top button