fbpx

Și Usatîi îl acuză pe Dodon: Piloții moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan, puteau ajunge acasă încă acum 10 luni

Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, într-o postare pe Facebook, îl acuză pe Igor Dodon că ar fi îngreunat negocierile pentru ca cei doi piloți moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan, să fie eliberați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Partidului Nostru a afirmat că aceștia ar fi putut ajunge acasă încă acum 10 luni, însă momentul a fost amânat tocmai pentru a face anunțul în perioada campaniei electorale.

În cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV, Usatîi a declarat că „ei (nr. piloții moldoveni) nu cu patru luni în urmă puteau fi aduși, așa cum spune Candu. Ei de 10 luni stau ostatici și anume Dodon i-a ținut acolo. (…) Dodonaș o să meargă la pușcărie pentru că a ținut oamenii ostatici 10 luni”.

Totuși, fostul primar a confirmat spusele lui Igor Dodon și anume că serviciile secrete din Federația Rusă au fost implicate în operațiunea de salvare a moldovenilor.

„Au participat rușii, dar și servicii din alte state. O să aduc ca martori talibanii, care mi-au confirmat în primăvară 2018 că cei doi sunt ținuți pentru alegeri. Dodon va răspunde.

Dar dacă Plahotniuc muta alegerile în octombrie 2019, atunci cei doi trebuiau să mai stea jumătate de an, pentru că Dodon să se pregătească de alegeri? Nu e normal așa ceva”, a mai adăugat Usatîi.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni, care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17, au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar, când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

Ieri s-a anunțat că cei doi moldoveni au fost eliberați și urmează să ajungă acasă. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, motiv pentru care a fost criticat de Andrian Candu. Speakerul Parlamentului a afirmat că, astfel, Dodon ar fi încercat să dobândească capital politic în timpul campaniei electorale.

Ulterior, Igor Dodon a venit cu o reacție: „Vreau să mă adresez către unii concurenți electorali, care s-au arătat iritați de frumoasa noutate de azi. Ce-ați făcut voi trei ani de zile pentru salvarea ostaticilor, ca acum să criticați că ei n-au fost eliberați cu cîteva luni, săptămîni sau zile mai devreme?”.

Articole asemănătoare

Back to top button