fbpx

video | Candu îl acuză pe Dodon că ar fi blocat, timp de 4 luni, negocierile pentru eliberarea moldovenilor ținuți ostatici în Afganistan

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o acuzație gravă în adresa președintelui țării, speficicând, într-un video publicat pe contul său de Facebook, că Igor Dodon ar fi blocat, timp de patru luni, negocierile pentru eliberarea piloților moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ca persoană care prin natura funcției deținute am fost ținut la curent cu negocierile de eliberare a lor, pot să vă spun că ostaticii moldoveni urmau să ajungă acasă încă acum 4 luni, când autoritățile moldovene au finalizat negocierile, însă, în ultimul moment, s-a blocat totul.

Cineva le-a zis răpitorilor să-i mai țină puțin și să-i trimită acasă prin Moscova. Autoritățile noastre încearcă de 4 luni să afle cine a generat această situație de blocaj și cu ce scop. Astăzi este foarte clar cine. Este vorba de Igor Dodon, care a dorit ca ei să revină acasă doar în timpul campaniei electorale și să se folosească de acest lucru în mod cinic”, a scris Candu.

Reacția dură a democratului vine în contextul în care șeful statului, Igor Dodon, a mulțumit Federației Ruse pentru eliberarea ostaticilor ținuți „trei ani și jumătate într-o groapă în pământ, nu au văzut soarele”.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni, care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17, au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, iar ceilalți doi au fost luați ostatici.

Astăzi s-a anunțat că, acum două zile, cei doi moldoveni au fost eliberați și urmează să ajungă acasă.

UPDATE: Președintele țării, Igor Dodon, a comentat acuzațiile aduse de democratul Andrian Candu.

„De mult timp am ținut pe masă dosarul acestui caz și am grăbit cît am putut eliberarea cetățenilor noștri. Ca Președinte al țării, am considerat de datoria mea, drept o maximă prioritate să contribui la rezolvarea pozitivă și cît mai grabnică a acestei probleme critice.

Am dorit enorm ca eliberarea lor să se întîmple încă în 2018, ca cei doi piloți să întîmpine Revelionul acasă, în Patrie, printre cei dragi. N-a fost să fie așa, fiindcă prea dificilă era situația lor.

Pînă la urmă, contează că ei în sfîrșit au scăpat din închisoarea talibanilor și acum se află în afara oricărui pericol. Ei deja au comunicat cu rudele și sunt fericiți că tot răul a rămas în trecut.

Vreau să mă adresez aici și către unii concurenți electorali, care s-au arătat iritați de frumoasa noutate de azi. Ce-ați făcut voi trei ani de zile pentru salvarea ostaticilor, ca acum să criticați că ei n-au fost eliberați cu cîteva luni, săptămîni sau zile mai devreme?

Haideți să ne bucurăm cu toții pentru eliberarea cetățenilor noștri”, a scris șeful statului pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button