fbpx

Serviciul Vamal are un nou șef interimar

Viorel Doagă va asigura interimatul funcției de director al Serviciului Vamal. Decizia a fost luată în unanimitate la ședința Guvernului de miercuri, 10 aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tot în cadrul ședinței de miercuri, membrii Cabinetului de miniștri au aprobat eliberarea din funcția de director al Serviciului Vamal a lui Igor Talmazan.

Amintim că ex-directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a demisionat după ce oamenii legii au anunțat despre investigarea unei scheme de corupție la postul vamal din Aeroportul Internațional Chișinău. Talmazan a precizat că este de datoria lui să-și dea demisia de onoare.

Pe 1 aprilie, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Chișinău au efectuat 16 percheziții într-un dosar de corupție, în care erau vizați șapte inspectori vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Inspectorii sunt bănuiți că luau de la pasageri mită, între 50 și 1.000 de dolari, pentru a le permite să treacă vama fără a-și declara bunurile.

Printre inspectorii cercetați sunt fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, fiul deputatului socialist, Radu Mudreac, și fiul fostului deputat democrat, Gheorghe Brașovschi.

Articole asemănătoare

Back to top button