fbpx

Serviciul 112 are un nou director interimar

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 are un nou director interimar. Este vorba de Anatolie Viniciuc, care a fost numit în această funcție în urma unui ordin emis de Ministerului Afacerilor Interne.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform ordinului Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, domnul Viniciuc Anatolie este numit în funcția de Director Interimar din data de 8 aprilie 2024, până la denumirea directorului Serviciului 112 sau până la numirea altui director interimar, dar nu mai mult de 12 luni.

Potrivit CV-ului, Anatolie Viniciuc are o experiență de aproape 36 de ani în sistemul de urgență al Ministerului Afacerilor Interne. În 2019 a fost numit şef adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. Anatolie Viniciuc a mai fost şef adjunct serviciu, şef al Direcţiei pompieri şi salvatori a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (reorganizat în Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, a participat în activități de management al proiectelor de dezvoltare în cadrul IGSU, în grupuri de lucru instituționale și interinstituționale. Președinte național de program finanțat de UE „Prevenirea, pregătirea și răspunsul în cazul dezastrelor naturale și cele provocate de om în țările Parteneriatului estic – faza 3 (PPRD Est 3)”.

Amintim că în luna noiembrie 2023, premierul Dorin Recean a cerut demisia directorului de la 112, după ce la  Coșcalia au decedat două persoane blocate în nămeți, iar ambulanța nu a ajuns la ei.

Vezi și: Ministrul de Interne, cronologia evenimentelor care au produs tragedia de la Căușeni

La ce etapă se află examinarea cauzei decesului celor doi soți blocați în nămeți la Coșcalia

 

Articole asemănătoare

Back to top button