fbpx

Tragedia de la Căușeni: Alaiba l-a demis pe directorul Serviciului 112, la solicitarea lui Recean

(update 19:50) Directorul Serviciului 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și cum ar trebui să funcționeze un asemenea serviciu. Avem multe exemple în țări, să spunem, mai avansate, în care acest serviciu este într-adevăr eficient și nu se ocupă doar cu transmiterea informației dintr-o parte în alta, ci își îndeplinește funcția de bază, care este să ajute să salveze cetățenii în situații periculoase, complicate”, a declarat Alaiba în cadrul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.

Știrea inițială:

La începutul ședinței Guvernului de miercuri, 29 noiembrie, premierul Dorin Recean a cerut demisia șefului de la Serviciul Unic 112, Liviu Oboroc, în urma tragediei de la Căușeni, acolo unde au decedat două persoane fiind blocați în nămeți.

„Condoleanțe familiilor celor care au decedat în rezultatul intemperiilor de duminică, 26 noiembrie. Acum statul trebuie să se asigure că poate salva oameni chiar când ei își neglijează siguranța proprie. Până procuratura se va clarifica cu situația din 26-27 noiembrie, eu solicit demisia directorului de la Serviciul 112. 112, așa am constatat, că se ocupă doar de pasarea informației”, a menționat Dorin Recean.

Amintim că cadavrele celor două persoane au fost depistate într-un automobil blocat în nămeți. Descoperirea macabră a avut loc în dimineața de luni, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, din raionul Căușeni.

Versiunea preliminară a oamenilor legii ar fi faptul că victimele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat în habitaclul vehiculului.

Articole asemănătoare

Back to top button