fbpx

Sergiu Sîrbu face declarații după incidentul de ieri: „Am simțit o lovitură foarte puternică. Numai palmă nu a fost”

După ce ar fi fost atacat în centrul capitalei, deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, a făcut declarații referitoare la incidentul de ieri, fiind internat în Spitalul Clinic Municipal de Urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mă simt deja mai bine, sper să pot pleca acasă cât mai repede, însă nu înainte de a finaliza toate investigațiile și înainte ca medicii să poată evalua eventualele consecințe ale comoției, care pot apărea mai târziu. Cel mai mult regret că la acest incident a fost nevoită să asiste soția mea, care s-a speriat foarte tare”, a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a menționat că este un om pașnic și că regretă că a trebuit să treacă prin acest incident. De asemenea, Sîrbu a ținut să explice cum a avut loc tot acest caz.

„După ședința Parlamentului, m-am înțeles cu soția să ne întâlnim la un local din parcul Ștefan cel Mare. Lângă intrare m-am intersectat întâmplător cu avocatul Rudenco și susținătorul Blocului ACUM, Pavel Grigorciuc, care era vădit agitat după ce a participat la protestul ACUM și imediat ce m-a văzut a început a striga și a mă insulta.

Foarte calm, i-am propus să intrăm în cafenea și să discutăm civilizat, lucru care poate fi confirmat de martori. Nu am apucat să deschid bine ușa localului când am fost tras agresiv de Grigorciuc înapoi afară și imediat m-a lovit cu putere în partea dreaptă a capului. Am simțit doar o lovitură foarte puternică, fără să înțeleg dacă a fost cu pumnul sau cu un obiect. Numai nu palmă a fost. Alți colegi din fracțiune au intervenit imediat și au stopat agresiunea”, a povestit Sergiu Sîrbu.

Membrul PDM a menționat că nu înțelege gestul pe care l-ar fi făcut Grigorciuc, pentru că între cei doi „nu a existat o altercație”.

„După ce mi-am revenit de pe urma loviturii, i-am dat doar o singură întrebare – „Pavel, spune te rog, pumnii sunt unicele argumente ale tale?” Acest incident este cu atât mai neplăcut cu cât el vine de la unul dintre cei care țin discursuri despre libertate. Eu voi continua să fac politică așa cum am făcut și până acum”, a mai adăugat deputatul.

Amintim că Sergiu Sîrbu, a fost internat ieri la Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău, după ce ar fi fost atacat într-o cafenea din centrul capitalei de către Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM. Cazul a fost confirmat de către soția sa, Ina Sîrbu, martora acestui atac.

Într-o postare pe Facebook, Grigorciuc povestește cum s-a întâmplat totul și recunoaște că l-a lovit peste față pe deputatul Sergiu Sîrbu. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, fiind acuzat de huliganism.

Articole asemănătoare

Back to top button