fbpx

Șeful adjunct al ANP, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis miercuri, 17 februarie, mandat de arestare pentru 15 zile pentru directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco.

„Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS în privința plasării în arest preventiv a directorului-adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova, pentru un termen de 30 de zile.

Astfel, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 15 zile, de la data reținerii. După studierea Încheierii judecătorești, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea contestării la Curtea de Apel a termenului stabilit de plasare în arest preventiv”, anunță PCCOCS.

Pe 15 februarie, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe Serghei Demcenco, adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Demcenco este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

În total, în schema de fraudă, au fost identificați 12 suspecți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, originari din diferite raioane ale țării. Printre ei se numără doi deținuți, o persoană care activează în cadrul serviciului de securitate al unei bănci, dar și Serghei Demcenco, șef adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button