fbpx

Schimbare de la TikTok: Cum te afectează, dacă ai cont pe platforma de socializare

TikTok face schimbări. Iată despre ce e vorba.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce a anunțat TikTok

TikTok face modificări programului său Effect Creator Rewards. Într-o postare recentă pe blog, TikTok a evidențiat schimbările viitoare, care vor include un prag mai scăzut de aderare și o nouă structură de plată, scrie Playtech.

Ca referință, programul Effect Creator Rewards a fost anunțat pentru prima dată în luna mai a acestui an, cu aproximativ șase milioane de dolari rezervați pentru a plăti creatorii de efecte și filtre. Înainte de lansarea programului, creatorii făceau în esență filtre, mini-jocuri și multe altele pentru o recompensă mică sau deloc – în ciuda faptului că erau parte integrantă a succesului platformei.

Anterior, creatorilor li se cerea ca filtrele lor să fie folosite în cel puțin 500.000 de videoclipuri. Acest prag a fost acum coborât, cerând creatorilor să aibă doar cinci filtre publicate pe platformă, cel puțin trei dintre ele fiind folosite în o mie de videoclipuri. Acest lucru poate deschide programul pentru creatori mai mici.

Mai mult, programul se va extinde și geografic. Creatorii din Brazilia, Australia, Canada, Finlanda, Indonezia, Irlanda, Japonia, Coreea, Malaezia, Țările de Jos, Filipine, Polonia, Emiratele Arabe Unite și Vietnam sunt acum eligibili. Deși acesta este un pas către mai multă incluziune, nu există nicio indicație despre momentul în care programul poate deveni deschis la nivel global.

TikTok a continuat să anunțe că va adopta o nouă abordare a plăților. Conform noilor reguli, rata de plată va fi acum variabilă, în loc de o taxă fixă pentru toți creatorii. TikTok spune că plata pe care o primește fiecare creator se va baza pe câteva lucruri, cum ar fi „regiunea în care a fost creat videoclipul”.

Deocamdată, rămâne neclar dacă acest lucru va fi un lucru bun sau rău pentru creatori. Dacă TikTok ia în considerare costul vieții locale, am putea vedea creatorii din Statele Unite obținând o sumă proporțional mai mare din fondul de șase milioane de dolari, mai mult decât cei din țările în curs de dezvoltare pentru aceeași cantitate de efort.

Rămâne de văzut cum va acționa TikTok, ce declarații va face compania și cum va recompensa creatorii.

Articole asemănătoare

Back to top button