fbpx

Scandal în PSRM: Vasile Bolea riscă să fie exclus din formaţiune

Situaţie tensionată în Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Comitetul Executiv al formaţiunii a decis să acorde susținere politică candidatului independent Grigore Uzun la funcția de Bașcan al UTA Gagauzia, însă recent socialistul Vasile Bolea a anunțat că îl susține pe Victor Petrov.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă emis de de formaţiune se menţionează că susținerea unui alt candidat decât Uzun este decizia unui singur deputat Vasile Bolea, care nu este aprobată de echipă.

„.În aceste condiții, conducerea PSRM îi solicită lui Vasile Bolea să respecte hotărârea colegilor. De asemenea, Comitetul Executiv va lua decizii în raport cu deputatul Vasile Bolea în conformitate cu statutul Partidului”, se menționeză în comunicat

Amintim că, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Victor Petrov și-a anunțat în data de 10 martie intenția de a candida la funcția de bașcan al Găgăuziei. Anunțul a fost făcut alături de deputatul socialist Vasile Bolea, care și-a anunțat susținerea anume pentru acest candidat. Asta cu toate că, în ajun, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea a anunțat că socialiștii îl vor susține pe Grigorii Uzun, fost deputat al fracțiunii PSRM în Parlament.

Alegerile pentru funcția de bașcan sunt planificate pentru 30 aprilie. Până în prezent și-au anunțat intenția de a candida Grigorii Uzun, Nicolai Dudoglo, Serghei Cimpoeș, Serghei Cernev, precum și foștii bașcani Mihail Formuzal și Dmitri Croitor.

Articole asemănătoare

Back to top button