fbpx

„Au fost călcate toate liniile roșii” sau „Dodon și Șor au intrat în campanie electorală”: Filip, despre ședința plenară din toiul nopții și legile adoptate în grabă

„Această coaliție monstruoasă și-a dus o parte din plan până la capăt și a încălcat toate liniile roșii”. Este declarația liderului democraților, Pavel Filip, după ce în noaptea zilei de 16 decembrie deputații socialiști și cei din Pentru Moldova au votat, în grabă, mai multe acte normative, printre care și legea bugetului de stat și proiectul politicii bugetar-fiscale. Totodată, Filip a ținut să menționeze că ceea ce s-a întâmplat în Legislativ este „un spectacol semnat de Dodon și Șor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Deși Biroul Permanent al Parlamentului a anunțat că proiectele vor fi dezbătute joi și vineri, acestea au fost votate, în grabă, noaptea. Exact ca hoțul acela care s-a uitat prin părți și a constatat că nu îl vede nimeni și a continuat să fure. Când credeam că mai jos nu se poate, această coaliție ne-a surprins din nou. Aseara au fost împărțiți banii, schemele au fost aprobate și interesele aranjate. Asta au făcut ieri socialiștii împreună cu Șor”, a declarat Filip în cadrul unei conferințe de presă. 

În același timp, democratul susține că priectele de lege au fost votate în interesul PSRM și a Partidului Șor drept suport în cazul eventualei campanii electorale pentru parlamentare anticipate.

Filip a mai subliniat faptul că socialiștii și deputații din Pentru Moldova au pus în aplicare „metode banditești” cu scopul de a „pune toate responsabilității pe umerii Maiei Sandu, după 24 decembrie”. 

„O parte a planului lor este destabilizarea țării. După 24 decembrie responsabilitatea va fi pusă pe umerii Maiei Sandu. Logica este ca cu cât este mai rău în țară cu atât este mai bine pentru PSRM de a arăta cu degetul”, a afirmat liderul PDM.

Momentan, cei vizați de Filip nu au venit cu o reacție la declarațiile liderului democraților.

Menționăm că ședința Parlamentului de miercuri a durat până aproape de miezul nopții, timp în care deputații PSRM-Pentru Moldova au adoptat în grabă mai multe legi, printre care legile bugetare, dar și o nouă lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, acordând și mai mari privilegii pentru limba rusă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button