fbpx

Rusia anunță când vor începe vaccinările în masă împotriva coronavirusului. Doctorii și profesorii sunt primii cărora li se va administra preparatul

Vaccinările în masă împotriva coronavirusului ar putea începe în octombrie în Rusia. Doctorilor, profesorilor și persoanelor din grupurile de risc le-ar putea fi administrat preparatul în primul rând.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mihail Murașko, ministrul Sănătății din Rusia, a anunțat că primele vaccinuri vor fi administrate chiar în această lună, persoanelor din grupurile de risc li se va propune preparatul, iar pacienții care acceptă vor fi monitorizați de medici o perioadă, informează RBK. Până atunci, însă, responsabilii urmează să rezolve toate chestiunile legate de înregistrarea medicamentului.

Amintim că, în iulie, Rusia a anunțat că a finalizat cu succes primele testări pe oameni. Atunci autoritățile informau că un grup de voluntari care au participat la experiment se simt bine și au fost externați, însă urmează să țină legătura cu doctorii.

Ulterior, Alexandr Ginsburg, directorul Institutului Gamaleya din Moscova, declara pentru CNN că la mijlocul lui august preparatul urmează să fie aprobat. Totuși, există încă multe incertitudini, datorită faptului că perioada de crearea a vaccinului a fost scurtă și nu se cunoaște exact cât de sigur și eficient este produsul.

Articole asemănătoare

Back to top button