fbpx

„Reidman și întregului Bloc Socialist și Comunist să facă un autodenunț”. Reacția lui Spînu privind denunțul BCS

Vicepremierul Andrei Spînu vine cu o reacție după ce Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au declarat că vor depune un denunț pe numele viceprim-ministrului în care vor solicita să fie investigat faptul că a fost împuternicit de Guvern ca să negocieze condițiile contractului de livrare de gaze naturale cu Gazprom.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am văzut că Blocul Socialiștilor și Comuniștilor au început să își facă griji referitor la situația de pe piața gazelor. Recomand dlui Reidman și întregului Bloc Socialist și Comunist să facă, toți în grup, un autodenunț la procuratură pe următoarele fapte: să explice procuraturii cum au reușit să aducă compania MoldovaGaz la datorii de sute de milioane; să explice cum au negociat și semnat contractul la gaze din 2006 și anexele acestui contract; să explice cum Guvernul lor din 2019 a inclus în protocolul comisiei mixte recunoașterea datoriilor din stânga Nistrului; să explice cum au acceptat datoria față de Factoring Finance, inclusiv penalități, de peste 270 mln. USD”, a precizat Andrei Spînu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Spânu a invocat mai multe fapte care ar fi fost făcute de către deputații BCS, care aterior au fost la putere în diferite perioade.

„În final, eu pot doar să le ofer câțiva juriști care să îi ajute să scrie acel autodenunț. Iar oamenilor, le promit că vom duce auditul datoriilor la bun sfârșit și vom prezenta toate concluziile referitor la aceste subiecte. Țara trebuie să își cunoască „eroii” vremurilor din trecut”,a mai precizat Spînu.

Amintim că, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) declară că vor depune un denunț la Procuratură Generală (PG) pe numele viceprim-ministrului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, prin care vor solicita să fie investigat faptul dacă vicepremierul a fost împuternicit de Guvern ca să negocieze condițiile contractului de livrare de gaze naturale cu Gazprom.

Articole asemănătoare

Back to top button