fbpx

Recensământul de probă a demarat în R. Moldova: Cum are loc procesul

De luni, 28 august, în 11 localități ale Republicii Moldova se desfășoară recensământul de probă, organizat de Biroul Național de Statistică. În premieră, recensământul este realizat pe tablete, cu aplicarea metodelor moderne de colectare a datelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datele sunt colectate de cei 160 de recenzori angajați de Biroul Național de Statistică, supervizori și alt personal temporar. Recenzorii poartă tricouri și chipiuri cu însemnele recensământului, dețin legitimații, au genți și tablete cu logo-ul recensământului.

Cetățenii sunt rugați să completeze 3 chestionare: despre persoană, clădire și locuință, spațiul colectiv de locuit. Informațiile oferite de persoanele recenzate sunt strict confidențiale, iar participarea la recensământ este obligatorie. În cazul în care recenzorul nu vă găsește acasă, acesta va lăsa o înștiințare, pentru a stabili ziua și ora când va putea reveni.

Recensământul de probă se va încheia pe 10 octombrie curent, după care, în anul 2024 se va desfășura Recensământul național al populației și locuințelor.

Articole asemănătoare

Back to top button