fbpx

Reacția ANRE la deconectările curentului de la Apă-Canal: „În calculul tarifului au fost incluse cheltuieli pentru consumul de energie electrică”

În contextul recentelor declarații lansate în spațiul public privind situația economico-financiară și riscurile în activitatea S.A. „Apă-Canal Chișinău”, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ANRE, în moment ce au fost aprobate noile tarife pentru apă și canalizare, în calculul tarifului au fost incluse cheltuieli pentru consumul de energie electrică.

„Atât în tarifele anterioare pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”, cât și în tarifele actuale, recent aprobate, au fost și sunt incluse toate cheltuielile necesare pentru consumul de energie electrică. Orice afirmație din partea unor persoane publice privind tergiversarea aprobării tarifelor, sau aprobarea acestora la un nivel insuficient sunt absolut inconsistente și poartă un caracter manipulator,” se arată într-un comunicat emis de ANRE.

Totodată, pentru a verifica corectitudinea aplicării prevederilor actelor normative în vigoare în activitatea întreprinderii, ANRE a inițiat un control al activității licențiate a S.A. „Apă-Canal Chișinău” pentru perioada anilor 2020 – 2022.

Amintim că, premier Energy a a anunțat pe data de 26 ianuarie ca urmează deconectarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică ale SA „Apă-Canal Chișinău”. Motivul invocat a fost datoria în creștere, neachitată de întreprindere. Totuși, mai târziu, decizia a fost schimbată, ÎCS „Premier Energyˮ SRL anunțând că a decis amânarea deciziei până la data de 1 februarie 2023.

Menționăm că în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al ANRE, din data de 11 ianuarie, au fost aprobate tarifele pentru furnizarea și prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare și epurare a apelor uzate de către S. A. „Apă-Canal Chișinău”.

Articole asemănătoare

Back to top button