fbpx

Războiul continuă în Fâșia Gaza. Israelul nu ține cont de rezoluția ONU, care cere încetarea imediată a focului

Trupele israeliene au luptat marţi cu militanţii Hamas în Fâşia Gaza, fără niciun semn de încetare a războiului, în ciuda unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere o „încetare imediată a focului”, relatează France24, citată de stirileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rezoluţia a fost adoptată luni, după ce cel mai apropiat aliat al Israelului, Statele Unite, s-a abţinut.

Aceasta cere o „încetare imediată a focului” pentru luna sfântă musulmană a Ramadanului, care este în curs de desfăşurare şi care va conduce la un armistiţiu „durabil”.

Washingtonul a insistat că abţinerea sa, care a urmat numeroaselor veto-uri, nu marchează o schimbare de politică, deşi a adoptat o linie tot mai dură faţă de Israel în ultimele săptămâni.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, luni, un proiect de rezoluție care solicită încetarea focului în Fâșia Gaza, evitând un veto din partea marilor puteri.

Rezoluția care a trecut a fost redactată de cei 10 membri aleși în consiliu și a fost propusă în sală de reprezentantul Mozambicului. 14 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au votat în favoarea rezoluției, în timp ce SUA s-au abținut.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a amenințat anterior că va anula o delegație planificată la Washington dacă SUA nu își exercită dreptul de veto.

Israelul nu va pune capăt războiului său în Fâşia Gaza până când Hamas nu va elibera ostaticii, a declarat ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru o „încetare a focului imediată”.

„Nu avem dreptul moral să oprim războiul atât timp cât mai sunt ostatici în Gaza”, a declarat Yoav Gallant înaintea unei întâlniri cu consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, şi cu secretarul de stat american, Antony Blinken.

Articole asemănătoare

Back to top button