fbpx

Răspunsul ANSP la acuzațiile lui Slusari: „În loc să își exercite atribuțiile, unii politicieni preferă să lanseze declarații iresponsabile”

Alexandru Slusari a anunțat în această dimineață că angajatul Parlamentului, membru al PPDA, care a informat ieri că are COVID-19, a făcut testul repetat și a constatat că rezultatul este negativ. Deputatul a comunicat că Platforma DA solicită începerea unei anchete, menționând că sistemul medical ar fi folosit în scopuri politice. Ca urmare, ANSP a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ANSP susține că declarațiile lui Slusari ar reprezenta speculații și ar induce opinia publică în eroare, iar alesul poporului și-ar face astfel PR. Agenția comunică că Laboratul său nu colectează probe, ci doar asigură procesul de examinare (reacţia qRT-PCR în timp real) și calitatea investigațiilor.

Așadar, instituția declară că Laboratorul ANSP nu poartă răspundere pentru procesul colectare şi condiţiile de păstrare şi transportare a probelor, dar şi abilităţile profesionale de realizare a acestui proces. Responsabilitatea pentru aceasta o poartă instituția care colectează probele, iar analiza persoanei la care se referă Slusari nu ar fi fost efectuată la Laboratorul ANSP, ci la o instituție medicală privată.

Totodată, conform Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, indiferent de rezultatul testului, persoana care a contactat cu o persoană suspectată că ar fi infectată sau diagnosticată cu virusul COVID-19 trebuie să se izoleze pentru 14 zile, iar interpretarea rezultatelor se efectuează doar de către medicul specialist, în corelare cu simptomele clinice, situația epidemiologică și criteriile de prelevare a probelor.

„Cu regret, constatăm că în loc să îşi exercite sarcinile şi atribuţiile de serviciu, unii politicieni preferă să lanseze declaraţii iresponsabile, fără argumente, în adresa instituţiilor care lucrează cu devotament. Îndemnăm pe cei care se manifestă atât de activ în spaţiul public cu lansări de acuzaţii să se implice în respectarea şi promovarea recomandărilor autorităţilor în domeniul sănătăţii publice, să vină cu soluţii concrete şi să-şi orienteze abilităţile în lupta cu această pandemie, care afectează nu doar sistemul medical, nu doar Republica Moldova, dar întreg globul pământesc”, se arată în comunicatul ANSP.

Pentru a fi mereu informați, vă îndemnăm să vă abonați și la canalul nostru de Telegram.

Articole asemănătoare

Back to top button