fbpx

Răceală, gripă sau coronavirus? Ce trebuie să cunoaștem odată cu venirea sezonului virozelor

Odată cu sosirea sezonului virozelor este important să cunoaștem cum deosebim o răceală banală de gripă sau virusul COVID-19. Deși simptomele sunt asemănătoare (nas înfundat, tuse și dureri în gât) există câteva subtilități care fac diferența.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă temperatura corpului este de peste 38,8 grade, ar trebui să facem un test la COVID-19, deoarece unul dintre simptomele infectării cu noul cornavirus este febra. În cazul unui guturai, în schimb, febra apare doar în cazuri foarte rare, relatează BBC.

Dacă strănutăm, însă alte simptome întârzie să apară, atunci cel mai probabil este vorba de o viroză respiratorie. Chiar și așa, trebuie să ne asigurăm că avem la noi șervețele și că ne spălăm pe mâini după ce strănutăm.

La fel, dacă ne curge nasul sau e înfundat și nu avem alte simptome, cel mai probabil am răcit. Pierderea simțului mirosului și gustului, pe de altă parte, este un simptom al COVID-19, caz în care, din nou, ar trebui să ne testăm.

Tusea poate fi un simptom atât de răceală, cât și de gripă sau COVID-19. O tuse nouă și continuă este unul dintre cele mai comune simptome ale infectării cu SARS-CoV2.

Ce înseamnă tusă continuă: fie ați tușit mult timp (peste o oră), fie aveți mai mult de trei accese de tuse pe zi.

Pentru a evita infectarea cu noul coronavirus, dar și contractarea altor infecții respiratorii, specialiștii ne îndeamnă să respectăm distanța socială, să purtăm masca în spațiile închise și să ne spălăm cât mai des pe mâini. De asemenea, să avem la îndemână o soluție dezinfectantă pe bază de alcool.

Articole asemănătoare

Back to top button