fbpx

R. Moldova are încă un record: Olga Țapordei a escadalat cel mai înalt munte din Antarctica, la -55 de grade

Olga Țapordei, originară din Moldova și prima femeie care a escaladat Everestul în 2021, a atins cu succes vârful muntelui Vinson, cel mai înalt din Antarctica.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Olga a comunicat joi, 14 decembrie, despre realizarea sa pe o platformă de socializare pe data de 14 decembrie, oferind detalii despre experiența sa.

„Astăzi, de pe cel mai înalt vârf din Antarctica, a muntelui Vinson, privesc spre cerul nelimitat și simt în mâinile mele fluturând, nu doar un simbol al Moldovei, ci o promisiune pentru Alexandra, dar și pentru fiecare copil de acasă. Am urcat fiecare pas dificil, prin vânt și frig de -55 grade Celsius, cu gândul că orice vis, oricât de îndrăzneț, poate deveni realitate. Am călcat pe aceste tărâmuri înghețate, nu doar ca primul om din Republica Moldova, care a realizat această călătorie/expediție, ci și ca mesager al speranței și al curajului”, a scris Olga Țapordei.

Olga Ţapordei s-a urcat și pe cel mai înalt vulcan din lume – Ojos del Salado din America de Sud. Ea, la 16 ianuarie 2021, a postat pe reţele de socializare, o fotografie cu drapelul Republicii Moldova, pe cel mai înalt vulcan din lume. „Știi cum e să fii pe cel mai înalt vulcan din lume? E ca și cum ai fi pe acoperișul planetei Pământ! Senzație de nedescris”.

Andrei Carpenco a fost primul cetăţean al Republicii Moldova, care a arborat drapelul pe Everest în anul 2009.

Vezi și: Moldoveanul Vladislav Zotea a cucerit Everestul: „Cea mai grea zi din viața mea, dar a meritat”

Articole asemănătoare

Back to top button