fbpx

PSRM refuză să susțină inițiativa Partidului ȘOR privind anularea interdicțiilor de retransmitere a programelor televiziunilor din Rusia

Majoritatea PSRM-PDM a respins miercuri propunerea formulată de deputatul Partidului Politic ȘOR, Denis Ulanov, privind includerea în agenda parlamentară a proiectului de lege care presupune anularea interdicțiilor de retransmitere a posturilor ruse de televiziune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ședința Biroului permanent s-a solicitat includerea inițiativei pe ordinea de zi, dar majoritatea parlamentară, în frunte cu reprezentanții Partidului Socialiștilor, cei care anterior promiteau să anuleze interdicțiile respective, au refuzat să o pună în discuție.

„Astăzi ne-am convins încă o dată că socialiștii îi mint nu doar pe alegătorii lor, dar și pe partenerii externi. Cât zgomot mediatic au făcut la sfârșitul lui 2017 – începutul lui 2018, când a fost adoptată așa-zisa lege privind contracararea propagandei străine. Cum făcea atunci acrobații Dodon, refuzând să promulge această lege. Cum se bătea cu pumnul în piept, declarând că se încalcă libertatea cuvântului”, a scris Denis Ulanov pe pagina sa de Facebook.

Deputatul susține că din cauza atitudinii sale, Igor Dodon nu ar mai fi privit ca un partener de încredere nici în est.

„Noi am elaborat proiectul, l-am înregistrat și suntem gata să venim cu argumentele necesare. Socialiștilor nu le-a rămas decât voteze. Ei, însă, după cum se vede, nu au nevoie de libertatea de exprimare. Ei au nevoie de propaganda pe care o transmite holdingul media al lui Dodon. Iată atitudinea reală a socialiștilor față de alegătorii lor. Acum este clar de ce estul și vestul și-au pierdut încrederea în Dodon”, punctează Denis Ulanov.

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR au elaborat și prezentat marți, 9 iunie, un proiect de lege prin care propun anularea restricțiilor în privința unor emisiuni de la posturile rusești de televiziune. Liderul formațiunii, Ilan Șor, a precizat că amendamentul vine să anuleze o prevedere neconstituțională, în urma unui număr mare de solicitări din partea cetățenilor. Totodată, el și-a manifestat nedumerirea față de comportamentul președintelui Igor Dodon, care, deși s-a pronunțat împotriva legii respective și nu a promulgat-o, nu a făcut nimic pentru a o anula.

„Nu înțeleg cum, fiind la guvernare și extinzându-și controlul asupra întregii puteri în țară, nici măcar nu a încercat să schimbe sau să anuleze aceste amendamente”, a menționat Ilan Șor.

Amintim că Parlamentul din legislatura precedentă a operat modificări în vechiul Cod al Audiovizualului. Acestea au intrat în vigoare în 2018, iar prin intermediul lor s-a interzis transmisiunea unor categorii de emisiuni, în special cele cu caracter politic și militar, dintr-un șir de state, inclusiv din Rusia. Ulterior, a fost adoptat un nou Cod – cel al serviciilor media audiovizuale, care a păstrat interdicțiile respective, chiar dacă ele au fost criticate de reprezentanții societății civile, dar și ai unor organizații internaționale.

Articole asemănătoare

Back to top button