fbpx

Proiectul controversat de modificare a Codului Audiovizualului, votat cu amendamente. Jurnaliștii nu vor fi deocamdată obligați să își dezvăluie sursele

Proiectul controversat de modificarea a Codului Audiovizualului a fost votat de către deputați. Inițial documentul prevedea inclusiv dezvăluirea surselor de informare de către jurnaliști. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Adoptarea modificărilor și completărilor propuse va permite o activitate transparentă și echilibrată a furnizorilor de servicii audiovizuale și a autorității de reglementare. Acestea intervin, inclusiv, ca urmare a  propunerilor parvenite din partea radiodifuzorilor și a distribuitorilor de servicii media  audiovizuale”, se arată în nota informativă a proiectului înaintat de Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi.

Ulterior, deputații au acceptat un amendament care prevede ca mai multe puncte din document, inclusiv cel referitor la protejarea confidențialității surselor. Conform propunerii, au fost excluse din proiect toate punctele, cu excepția celor care țin de noțiunile principale ale legislației, protejarea spațiului audiovizual internațional și funcționarea distribuitorilor de servicii media.

În cadrul discuțiilor, deputații au precizat că la alte prevederi ale proiectului s-ar putea reveni după ce vor fi consultați specialiști în domeniu.

Guvernul, în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a legii, urmează să concordeze actele sale normative, iar Consiliul Audiovizualului, furnizorii și distribuitorii de servicii media – să efectueze modificările prevăzute în documentația lor internă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

Jurnaliștii ar putea fi obligați să-și dezvăluie sursele. Ce prevede un proiect de lege propus de trei deputați socialiști

Articole asemănătoare

Back to top button