fbpx

Programul funeraliilor primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur

Preşedinta Maia Sandu a semnat astăzi un decret privind constituirea Comisiei de stat pentru organizarea funeraliilor în legătură cu decesul primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Toți cei care vor să-și ia rămas bun și să aducă un ultim omagiu Președintelui Mircea Snegur sunt așteptați vineri, 15 septembrie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, începând cu ora 18:00 sau sâmbătă, 16 septembrie, la Palatul Republicii, începând cu ora 10:00.

Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, și va începe cu funeraliile de stat la Palatul Republicii. Președintele Mircea Snegur va fi înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău, de pe strada Armenească.

Pe pagina web a Președinției a fost publicat un necrolog care amintește despre aportul Președintelui Mircea Snegur la consolidarea statului Republica Moldova: „A pledat cu certitudine și verticalitate pentru limba română și tricolor – valori ce au unit oamenii în gândire și în simțire, adunându-i în Piața Marii Adunări Naționale în momentele cruciale ale istoriei. Discursul Președintelui în fața oamenilor, în ziua de 27 august 1991, a conferit încredere în viitorul liber și democratic al țării noastre”.

Articole asemănătoare

Back to top button