fbpx

Prim-ministra Maia Sandu îndeamnă locatarii blocului avariat de la Otaci să nu intre în locuințe pentru a-și salva lucrurile

În contextul incidentului de ieri de la Otaci, când o parte a unui bloc locativ s-a prăbușit, astăzi, prim-ministra Maia Sandu a comunicat, în cadrul ședinței Guvernului, că urmează ca specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații Excepționale să stabilească mărimea pagubelor, iar ulterior se va stabili care este cea mai bună modalitate prin care pot fi ajutați oamenii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, premiera i-a îndemnat pe locatarii a căror locuințe au fost distruse sau avariate să nu intre în bloc pentru a-și salva lucrurile, pentru că astfel de încercări s-ar putea încheia tragic. Sandu a mai solicitat ca în următoarea perioadă să fie efectuate verificări în cadrul grădinițelor, școlilor și blocurilor din localitățile afectate de ploi și inundații, pentru a preveni astfel de tragedii.

„E foarte bine că toată lumea e vie și sănătoasă și aici trebuie să apreciem intervenția rapidă și profesionistă a administrației publice locale și a Serviciului de protecție civilă și situații excepționale. E foarte important ca nimeni din cei care au locuit în acest bloc să nu încerce să intre în interiorul acestui bloc avariat, în încercarea de a-și salva bunurile. Sper că salvatorii să pot să facă acest lucru”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie. În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU.

Citește și: foto | Ultima oră: Blocul din Otaci care s-a prăbușit parțial aseară va fi demolat. 45 de salvatori lucrează la fața locului

Articole asemănătoare

Back to top button