fbpx

foto | Ultima oră: Blocul din Otaci care s-a prăbușit parțial aseară va fi demolat. 45 de salvatori lucrează la fața locului

După ce scara unui bloc cu 9 etaje din Otaci s-a prăbușit parțial, salvatorii s-au întrunit la ședința Comisiei pentru situaţii excepţionale, unde s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La şedinţă au participat reprezentanţii mai multor servicii, dar şi responsabili din cadrul autorităţilor publice. Comisia a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţa.

Totodată, la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate, pregătind terenul pentru demolare. Potrivit informaţiei IGSU, la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie. În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU.

Articole asemănătoare

Back to top button