fbpx

Președintele Poloniei susține că aderarea Ucrainei și Moldovei la UE este o „prioritate” în timpul președinției la Consiliul UE

„Una dintre prioritățile Poloniei în timpul președinției Consiliului UE va fi aderarea Ucrainei și Moldovei la UE”. Declarația aparține președintelui Poloniei, Andrzej Duda, făcută în cadrul unui interviu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a mai menționat că Polonia este în favoarea unei politici de „uși deschise”, așa că UE ar trebui să accepte și țările din Balcanii de Vest, transmite rbc.ua.

„Prim-ministrul (Mateusz Morawiecki – n.red.) și cu mine știu perfect ce înseamnă să aștepți mult timp, ce înseamnă să vrei să faci parte din Occidentul liber, din care facem parte politică astăzi”, a declarat președintele.

Duda a menționat că în februarie 2022 a fost inițiatorul scrisorii președinților privind admiterea rapidă a Ucrainei în bloc.

„La început, mulți nu au crezut. M-am gândit că va fi un proces lung, dar s-a dovedit că în câteva luni se poate. Astăzi Ucraina este candidată. Vom face totul pentru ca Ucraina să devină parte din UE cât mai curând posibil”, a subliniat el.

Menționăm că Polonia va prezida Consiliul UE în prima jumătate a anului 2025.

Articole asemănătoare

Back to top button