fbpx

Plafonarea taxelor locale, contestată la CC de Platforma DA

Norma care prevede plafonarea taxelor locale a fost contestată la Curtea Constituțională de parlamentarii Platformei DA, a anunțat vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceste norme legislative, votate ca și alte multiple legi, cu încălcarea gravă a procedurii, reprezintă o limitare directă a autonomiei locale. Norma contravine angajamentelor internaționale asumate de autoritățile naționale în domeniul democrației locale și în special Recomandării Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

De menționat este faptul că reprezentanții Congresului Autorităților Locale s-au arătat nemulțumiți de decizia Legislativului de a plafona taxele locale, aceștia manifestându-se prin proteste la Ministerul Finanțelor.

Anterior, au fost contestate la Curtea Constituțională alte două legi adoptate în ședința nocturnă din 16 decembrie: Legile cu privire la  activitatea farmaceutică și legea privind funcționarea limbilor vorbite în Republica Moldova.

Citește și: Platforma DA atacă la CC noua lege a funcționării limbilor, care privilegiază rusa: Intimidează vorbitorii de română

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button