fbpx

Peste 60.000 de euro falși urmau să fie puși în circulație. PCCOCS a reținut trei persoane

În cadrul unui dosar penal, procurorii PCCOCS, de comun cu angajații Direcţiei Investigaţii Criminalitate Organizată a INI al Inspectoratului General al Poliției (IGP), precum și ai Direcţiei asistenţă operativă a IGP şi BPDS „Fulger”, au reținut în flagrant trei persoane, membri ai unui grup criminal organizat, specializat în punerea în circulație a bancnotelor false.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În rezultatul acțiunilor de anchetă a fost posibilă realizarea achiziției de control a unui lot în valoare de cinci mii euro în bancnote false de 500 euro. Ulterior, la a doua tranzacție, au fost depistate și ridicate alte 116 bancnote false cu același nominal, în total, 63.000 de euro falși.

În urma investigațiilor a fost deconspirată activitatea criminală a unui grup mai larg de persoane, care ar fi intrat în posesia valutei străine contrafăcute, inclusiv dolari americani, pe care i-ar fi introdus în Republica Moldova, unde i-ar fi pus în circulație.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au mai depistat arme, muniții deținute ilegal, obiecte de preț, precum și mijloace financiare, care au fost ridicate și supuse expertizelor.

Învinuiții sunt doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 47 de ani, care au fost anterior judecați pentru alt gen de infracțiuni. Femeia este plasată în arest la domiciliu. Pentru fapta de care sunt învinuiți, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la șapte la 15 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button