fbpx

Peste 500 de vulturi din specii pe cale de dispariție ar fi murit otrăviți în Botswana

Peste 500 de vulturi din specii aflate pe cale de dispariție au murit în Botswana. Autoritățile locale presupun că este vorba despre o otrăvire în masă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totalul de 537 de vulturi și două acvile de stepă au fost găsiți morți în nord-estul țării, deși nu se cunoaște data exactă a decesului lor. Printre ei au fost identificați 17 vulturi cu capul alb şi 28 cu glugă, aflaţi de asemenea în pericol de dispariţie.

Cazul înregistrat le-a trezit suspiciuni autorităților, care bănuiesc că vinovați s-ar face braconierii locali. Aceștia ar fi ucis trei elefanți și le-ar fi contaminat carcasele cu otravă.

Conservaţioniştii au numit incidentul una dintre cele mai mari ucideri documentate împotriva speciilor ameninţate, transmite BBC, citat de news.ro.

Totodată, specialiștii au menționat că otrăvirea în masă a fost „periculoasă și dăunătoare pentru mediul înconjurător” și au încurajat oamenii să „renunțe la asftel de acte ilegale”.

Zona afectată a fost decontaminată și au fost prelevate probe pentru a fi analizate.

Vulturii care înconjoară carcase pot fi văzuţi de la mile distanţă, aşa că braconierii îi otrăvesc adesea pentru a-şi proteja activităţile.

Botswana a stârnit controverse luna trecută după ce a eliminat interdicţia de a vâna.

Articole asemănătoare

Back to top button