fbpx

Percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității. Mai mulți angajați ar fi pretins bani pentru acordarea gradului de invaliditate

Mascații au descins astăzi la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Mai mulți angajați sunt bănuiți că ar fi pretins bani pentru acordarea gradului de dizabilitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre percheziţii efectuate cu scopul de a obţine probe în dosarele pornite de procurori şi CNA. Dovezile deja administrate de CNA ar demonstra că pentru actele menționate funcţionarii publici ar fi primit de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei.

Acţiuni similare au loc concomitent pe 16 adrese de domiciliu si instituții publice din Chișinău și Rezina. CNA anunță reținerea a trei medici-experți din cadrul Consiliului. Aceștia urmează sa fie escortați la CNA pentru audieri.

Operațiunea continuă și la această oră, iar autoritățile vor publica ulterior alte detalii referitor la cazuri. CNA precizează că efectuează acțiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajaţi ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Articole asemănătoare

Back to top button