fbpx

Partidul „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, anunță că a contestat rezultatele alegerilor locale generale

Partidul Politic „Șansă” a contestat rezultatele alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, depunând contestații juridice în toate cele 36 de circumscripții electorale de nivelul II. Aceste contestații vizează infirmarea rezultatelor alegerilor pe fiecare circumscripție în parte și cer CEC declararea alegerilor nule.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Partidul „Șansă” susține că aceste încălcări au fost cauzate de excluderea abuzivă și ilegală a tuturor candidaților săi cu doar o zi înainte de alegeri, prin aplicarea ștampilei „Retras” în toate buletinele, în baza unei dispoziții ilegale a Comisiei pentru Situație Excepțională (CSE).

Partidul a depus o plângere penală la Procuratura Generală împotriva membrilor CSE, CEC și a celor care „au executat aceste indicații ilegale”.

„Amintim că Dispoziția CSE a fost contestată imediat în instanța de judecată. Reprezentanții CSE au tergiversat intenționat acest litigiu pentru a nu se reuși de a obține o decizie până la începerea votării.”, se arată în mesajul partidului.

Partidul „ȘANSĂ” susține că aceste circumstanțe denotă că alegerile s-au desfășurat cu sfidarea gravă a principiilor democratice ale unui stat de drept și suveranitatea poporului, afectând drepturile electorale ale alegătorilor și candidaților, cărora li s-a violat dreptul de a fi aleși.

Articole asemănătoare

Back to top button