fbpx

Parlamentul găzduiește o expoziție dedicată evenimentelor din 7 aprilie 2009. Vor fi sunt expuse și documente recuperate din clădire

Parlamentul găzduiește expoziția de mixed media „Frontiere”, dedicată evenimentelor din 7 aprilie 2009. Vizitatorii instituției parlamentare vor avea ocazia să vadă diferite obiecte și documente recuperate din clădire după evenimentele de atunci.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În premieră sunt expuse mai multe lucruri salvate din incendiu – un microfon, un covor roșu, telefoane de birou, instalații audio și video și un drapel. Un capitol aparte al expoziției îl constituie cel al documentelor care au fost salvate, dar care păstrează urmele incendiului. Documentele aparțin Arhivei Parlamentului.

În timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009 a ars o parte semnificativă a colecției de documente din Arhiva Parlamentului. Au fost distruse aproximativ 3000 de dosare, care conțineau informații din perioada 1946-2009. Este vorba de stenograme ale ședințelor plenare ale Parlamentului, colecții de acte adoptate, hotărâri ale Biroului permanent, procese-verbale ale ședințelor comisiilor, dispoziții ale conducerii Parlamentului, documente privind activitatea fracțiunilor parlamentare, dosare personale ale deputaților și angajaților Secretariatului Parlamentului.

Expoziția care marchează simbolic 14 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009 va putea fi vizitată la Parlament până pe data de 10 aprilie. Ulterior, expoziția va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Articole asemănătoare

Back to top button