fbpx

O scurgere de gaze „costă” 40.000 de lei. Inginerul-șef de la Ialoveni-Gaz a fost reținut pentru 72 de ore

Inginerul-şef de la Ialoveni-Gaz a fost reţinut, fiind bănuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins și primit, sub controlul CNA, 40.000 de lei de la un bărbat pentru a diminua amenda pe care denunțătorul urma să o achite după provocarea unei scurgeri de gaze naturale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform CNA, în urma unor săpături pe care le-a efectuat denunțătorul în ziua de 29 ianuarie 2020, în localitatea Micăuţi, a fost deteriorată o conductă, cazul ajungând în vizorul responsabililor de la Ialoveni-Gaz. Deși a înlăturat defecțiunea din bani proprii, bărbatul a fost chemat de inginerul-șef al întreprinderii și somat să achite 116.000 de lei pentru prejudiciile cauzate, fără a i se prezenta un calcul oficial.

Din spusele denunțătorului, responsabilul i-ar fi propus o altă soluție – să achite la casieria întreprinderii 33.000 de lei pentru daunele provocate și să-i dea lui 40.000, drept mulțumire pentru că i-ar fi micșorat suma amenzii.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru luare de mită. În urma transmiterii sumei de 40.000 de lei, inginerul-șef a fost prins în flagrant și reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o  amendă în valoare maximă de 4350 de unităţi convenţionale sau până șapte ani de pușcărie, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate cel mult șapte ani.

Articole asemănătoare

Back to top button