fbpx

O organizație din SUA lansează programul SURE pentru a contracara dezinformarea și a promova coeziunea socială

American Councils for International Education și EdVenture Partners au anunțat lansarea programului „Studenți pentru o Europă Unită și Rezilientă” (SURE) în colaborare cu Departamentul de Stat al SUA. Scopul acestui proiect este contracararea dezinformării și promovarea coeziunii sociale în comunitățile care găzduiesc refugiații din Ucraina, cu un accent pe Moldova, Polonia, România și Slovacia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

SURE va implica 16 universități din cele patru țări partenere într-o competiție în două etape. Echipele participante vor efectua cercetări pentru a dezvolta și implementa campanii online și offline care să contracareze propagandele menite să creeze tensiuni între Ucraina, refugiații ucraineni și comunitățile de primire a acestora.

Competiția va include un prim semestru, în care echipele din Moldova, România și Polonia vor concura pentru a fi selectate în cele cinci echipe care își vor prezenta proiectele în cadrul finalei SURE din București, pe 30 iulie 2024. Al doilea semestru al competiției va implica universități din Polonia, România și Slovacia.

Beneficiarii direcți ai programului SURE vor fi studenții participanți din cele patru țări, iar beneficiarii indirecți vor include publicul larg, organizațiile neguvernamentale, comunitățile locale de afaceri și mass-media. Obiectivul programului este să contracareze amenințările aduse de campaniile de dezinformare care vizează crearea neîncrederii și a temerii între refugiații ucraineni și comunitățile care îi găzduiesc.

Articole asemănătoare

Back to top button