fbpx

O nouă rută de troleibuz fără fir va fi lansată în curând. În ce suburbie vor circula unitățile de transport?

La ședința de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău, edilul interimar al capitalei a anunțat că o nouă rută de troleibuz va fi lansată în curând. Aceasta va face legătură între capitală și orășelul Durlești. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși este încă în faza de testare, autoritățile tind să fie optimiste și preconizează ca începând cu luna februarie troleibuzele să fie scoase deja la linie. Tot în faza de testare s-a depistat că itinerarul inițial gândit de Direcția de Transport este unul prea complicat, întrucât troleibuzele ar risca să rămână blocate pe strada Alexandru cel Bun din suburbie, din cauza înclinației prea mari a pantei.

„Pe 16 ianuarie 2019, Comisia formată din reprezentanții Regiei Transport Electric și Direcției generale transport public și căi de comunicație a efectuat testarea troleibuzului cu mers autonom încărcat cu 5 tone de greutate (100 saci cu nisip) pe traseul stabilit. În urma testării am constatat că, necătând la starea părții carosabile nesatisfăcătoare a străzii Alexandru cel Bun din orașul Durlești, troleibuul a urcat cu mari greutăți panta de mare dificultate, care are nivelul de înclinație – 14,4%”, a declarat Vitalie Butucel, șeful Direcției transport public și căi de comunicație din cadrul Primăriei Chișinău.

Astfel, pentru a soluționa problema, responsabilii de la RTEC și Direcția de Transport au stabilit un nou itinerar, de această dată circular, care urmează a fi testat.

Tur: în raza or. Durlești: str. T. Vladimirescu, în raza urbei: str. V. Lupu – str. Constituției – str. I. Creangă – str. V. Belinski – str. V. Lupu – str. C. Stere – str. A. Sciusev – str. București.

Retur: în raza urbei: str. București – str. V. Alecsandri – șos. Hâncești – str. Spicului – str. Ialoveni, în raza or. Durlești: str. N.Dimo – str. Cartușa – str. Alexandru cel Bun – str. Ștefan Vodă – str. T. Vladimirescu.

Rodajul rutei nr.35 va avea 18,4 km, timpul rotației va fi de 80 de minute, iar intervalul de circulație în cazul celor 5 troleibuze va fi de 16-17 minute.

Articole asemănătoare

Back to top button