fbpx

„O invitație pentru Rusia de a ataca”. Ministrul de Externe al Ucrainei, despre statutul de neutralitate al R. Moldova

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a avertizat că statutul de neutralitate și lipsa unei forțe armate nu sunt o garanție pentru Republica Moldova că Rusia nu va ataca. Declarațiile au fost făcute într-un interviu exclusiv, din cadrul emisiunii „Alternativa” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Kuleba, Rusia nu respectă identitatea culturală a populațiilor din jurul său și duce un război informațional pentru a impune temerea de întărire a armatei și alăturarea de alianțele militare.

„Pentru Europa și Occident, agresiunea rusă este existențială, ei înțeleg că este o amenințare la adresa existenței Occidentului ca atare. Ei bine, pentru Moldova și Ucraina, aceasta este o amenințare fizică. Înțelegeți că dacă, Doamne ferește, planul lui Putin s-ar împlini, iar ei ar pune mâna pe Ucraina, atunci Moldova independentă nu ar mai exista.”, a spus oficialul.

Kuleba a menționat că absența unei armate și statutul de neutralitate nu sunt o garanție că Rusia nu va ataca, astfel cum a fost în cazul Ucrainei.

Sunteți neutri și nu aveți armată. Și dacă cineva din Moldova crede că aceste două lucruri vă vor salva de atacul rusesc, iar Rusia va arăta milă, atunci vă rog să vă uitați la Harkov, Mariupol, Bahmut, Soledar (…). În Ucraina au loc evenimente care pot convinge pe fiecare moldovean de un simplu adevăr: neutralitatea și absența unei armate nu este o garanție că Rusia nu va ataca. Aceasta este o invitație pentru Rusia de a ataca”, a conchis oficialul.

Articole asemănătoare

Back to top button